Bitcoin kopen? Zo doe je dat

september 10, 2018 Uit Door

Waarom moet je bitcoin kopen?

Je hebt misschien veel gehoord over bitcoin kopen de laatste tijd. Bijvoorbeeld omdat het een goede investering is. Wat het echter precies is, daar heb je geen goed beeld van. Om die reden kan het dus ook interessant zijn om eens wat dieper in te gaan op wat deze digitale munt. Wat kan je ermee? Waarom is het een goede investering? Zijn er nog andere belangrijke punten? Door al deze zaken goed op een rij te zetten zal het je een stuk beter duidelijk worden waar iedereen het nu eigenlijk over heeft wanneer ze dit bespreken.

Wat is het?

Bitcoin kopen is echt iets wat de laatste tijd is opgekomen. Dat is ook niet vreemd, want de digitale munt is pas in 2008 ontwikkeld. Destijds wilden Japanse kenners ervoor zorgen dat de wereld minder afhankelijk werd van banken en andere derde partijen in het geldsysteem waar de wereld op draaide. Door bitcoin te introduceren konden transacties met behulp van blockchain worden waardoor veilig en op een directe manier kon worden gewerkt. Sindsdien is de munt langzaam maar zeker meer in opkomst geraakt. Tegenwoordig is hij zeer bekend en populair om heel veel uiteenlopende redenen bij veel verschillende doelgroepen.

 

 

Als betaalmiddel

In de eerste plaats is bitcoin kopen dus een goed idee wanneer je een modern betaalmiddel wilt bemachtigen. Kopen is dan misschien ook niet direct het goede woord. Het is dan eigenlijk zo dat je euro’s wisselt voor bitcoins. Met de bitcoins kan je dan transacties doen. Iemand die goederen of diensten aanbiedt en de mogelijkheid biedt om in bitcoin af te rekenen kan je dan gewoon betalen door een overschrijving te doen van jouw account, naar de account van de ontvanger. Dit gebeurt op een veilige manier door de technologie die er achter zit. Dit is het belangrijkste.

Als investering

Een andere reden waarom bitcoin kopen vooral de laatste tijd in opkomst is, is de waarde van de digitale munt. Die is enorm snel gegroeid. Daardoor is het voor veel mensen een goede investering gebleken waar heel veel geld mee te verdienen is geweest. Dit kan nog altijd. De koers van de digitale munt is flink volatiel. Er zijn dus genoeg momenten waarop deze inzakt, een goed moment om in te kopen. Even zo snel kan de digitale valuta ook weer in waarde stijgen. Dit is dan een goed moment om weer te verkopen. Zo kan je geld verdienen.

Goede broker

Het is vooral belangrijk om te zorgen dat je veilig werkt als je bitcoin kopen gaat. Zoek bijvoorbeeld altijd naar een betrouwbare aanbieder van de digitale valuta. Er zijn een aantal plaatsen van exchange online die al jaren goede diensten leveren. Het is aan te raden om specifiek met deze partijen in zee te gaan. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles in goede orde zal verlopen. Je hebt de bitcoins snel in bezit en kan er vervolgens mee doen wat je zelf wilt, of dit nu speculeren of betalen is maakt dan natuurlijk verder niet meer uit.

 

https://cryptokopen.nl/currencies/BTC/bitcoin/