Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Adverteren

Checklist voor SEO-teksten schrijven

Iedereen kan wel een artikel schrijven. Om goed te voldoen aan de lopende SEO-voorwaarden, kan echter nog een hele uitdaging zijn. Pakkende teksten met de juiste zoekwoorden zorgen er immers voor dat je een hogere positie in Google krijgt en eerder wordt gevonden door potentiële klanten. Voor een bedrijf is dit dan ook van essentieel belang. Er zijn bepaalde dingen die je in acht kunt nemen voor het schrijven van goede SEO-teksten. Daarnaast kun je de teksten ook laten schrijven door een freelance tekstschrijver.

Optimaliseer voor zoekmachines
Je kunt seo teksten laten schrijven. SEO-teksten zijn een middel om meer klandizie te krijgen. Het is hiervoor belangrijk dat de teksten duidelijke en begrijpelijke zoekwoorden bevatten, waarop je doelgroep zoekt op Google. Door deze woorden te kiezen in je artikelen, verschijnen deze eerder bovenaan, zodra op deze woorden gezocht wordt. Je krijgt zo vanzelf naamsbekendheid en wordt eerder gezien als specialist op dat betreffende thema. Kies daarom de juiste zoekwoorden uit, waarop je gevonden wilt worden. Deze dienen aan te sluiten bij de diensten of producten die je de klant aanbiedt.

Doelgroep bepalen
Om de juiste zoekwoorden te kunnen vinden, is het belangrijk om goed te realiseren welke mensen tot je doelgroep horen. Door je te verdiepen in hun problematiek kun je steekwoorden gaan bedenken, waarop je gevonden wilt worden. Die kun je dan vervolgens inzetten in je artikelen of andere marketingmiddelen om je ideale klant te bereiken. Probeer je klant zoveel mogelijk direct aan te spreken, zodat ze zich persoonlijk betrokken voelen bij je dienst.

Wat wil je van de klant?
Nadat je hun aandacht hebt gekregen, is het belangrijk om duidelijk te maken wat je met het artikel of teksten wilt bereiken. Het is namelijk zaak dat ze een dienst bij je afnemen, dus begeleid ze richting dit doel door de opmaak van je tekst. Neem dit mee wanneer je de tekst gaat schrijven. Zo is voor jou en de klant duidelijk wat je met de tekst wilt behalen.

Pakkende titel
Om de aandacht van je klant te trekken, zul je de treffende zoekwoorden ook in de titel en verdere kopjes moeten zetten. Zo is gelijk duidelijk waar de tekst over gaat en of het relevant is voor de lezer. In de meta-descriptie laat je de zoekwoorden bovendien terugkomen. Zo word je geheid gevonden.

 

http://www.textmakelaar.nl