Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Alarmsysteem

Zeven regels voor kaarsenveiligheid

Zeven regels voor kaarsenveiligheid

Kaarsen zijn aanwezig in zeven van de tien Amerikaanse huishoudens en zijn een populair middel om huizen met geur te vullen, omgevingslicht te creëren en / of de stemming te bepalen.

Ondanks hun aantrekkingskracht kunnen kaarsen echter gevaarlijk zijn. Tussen 2007 en 2011 waren kaarsen de boosdoeners achter meer dan 10.600 huisbranden.

De volgende keer dat u een kaars aansteekt, volgt u deze zeven veiligheidsregels:

Houd kaarsen weg van ontvlambare stoffen

Meer dan de helft van de thuiskaarsvuren is afkomstig van het ontsteken van een of andere vorm van brandbaar materiaal. Houd kaarsen op een afstand van minimaal 15 cm van ontvlambare stoffen, inclusief gordijnen, lampenkappen en kasten.

Laat Lit-kaarsen niet onbeheerd achter

Een schijnbaar onschuldige flikkerende kaars kan snel groeien en gevaarlijk worden. Om deze reden mogen aangestoken kaarsen nooit onbeheerd worden achtergelaten. Snuif alle kaarsen als je de kamer verlaat of naar bed gaat.

Leg overeenkomsten op de juiste manier weg

Nadat je een lucifer hebt geraakt en eruit hebt geblazen, kan er nog steeds een vlam achterblijven. Als dit in een prullenmand wordt gegooid, kan er brand ontstaan. Voer in plaats daarvan elke gebruikte match onder water voordat je hem weggooit. Dit zorgt ervoor dat de wedstrijd volledig is geblust.

Vermijd gebruik van kaarsen tijdens stroomuitval

Ongeveer 20 procent van de fatale kaarsenbranden vinden plaats tijdens stroomuitval. Houd je huis gevuld met batterij-aangedreven zaklampen, zodat je geen gebruik hoeft te maken van kaarsen.

Blijf uit de reikwijdte van kinderen

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en begrijpen de gevaren van de heldere, dansende vlam misschien niet helemaal. Als je dus een kaars aansteekt, zorg er dan voor dat deze buiten het bereik van kinderen is.

Houd bovendien lucifers en aanstekers uit kinderhanden. Als ze zien dat je een match slaat, willen ze het misschien zelf proberen.

Behandel kaarsen die niet gesnuifd moeten worden op de juiste manier

Religieuze kaarsen, zoals votief, wake, yahrzeit en Shabbat-kaarsen zijn bedoeld om op de pit te branden. Voor kaarsen die niet kunnen worden uitgeblazen of gedoofd, moet u extra voorzichtig zijn.

Voordat u naar bed gaat of de kamer verlaat, plaatst u alle kaarsen die gedurende een lange tijd in de gootsteen of op een metalen blad zullen branden. Bovendien moeten kaarsen in een glas worden geplaatst, zoals een orkaanglas. Hiermee wordt voorkomen dat wind of beweging de vlam beweegt of over de kaars gaat.

Zorg ervoor dat brandmelders correct werken

De nationale brandalarmcode vereist dat alle huishoudelijke huishoudelijke brandsystemen – rook- en branddetectoren en sprinklers – jaarlijks worden geïnspecteerd. De beste leveranciers sturen getraind personeel bij u thuis om het systeem te testen en te beoordelen. Ze zullen bevestigen dat alle apparatuur operationeel is en optimaal is geplaatst.

Tussen de jaarlijkse controles door voert u zelf onderhoud uit door uw apparaten regelmatig te testen om de juiste functionaliteit te garanderen.

De meeste modellen hebben een intuïtief systeem om de werkbaarheid te controleren; Raadpleeg echter alstublieft uw handleiding om te bevestigen dat tests op de juiste manier worden uitgevoerd

https://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag