Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Auto

Rijden op aardgas

Wel eens overwogen om te beginnen met rijden op aardgas? Er schijnen meer voordelen aan aardgas te zitten dan als je rijdt op benzine of diesel. Ze blijken schoner en milieuvriendelijker te zijn, terwijl de brandstof helemaal niet duur is. Er zijn ook allerlei misverstanden over aardgas te vinden. Niet iedereen weet wat waar is en wat niet. De motor van een aardgasvoertuig maakt minder geluid dan een voertuig die op benzine of diesel rijdt. Ook trilt de motor minder waardoor het aanzienlijk fijner is om in de auto te rijden. Het grootste verschil tussen een aardgasmotor en een normale motor zit hem in het brandstofsysteem. 

Auto’s die rijden op aardgas stoten maar liefst 15% minder CO2 uit dan de gemiddelde auto op benzine. Ook stoten ze ongeveer 85% minder stikstofoxide uit dan andere dieselmotoren. Het schijnt echter wel zo te zijn dat je een stuk minder kilometers kan rijden met een auto op aardgas. Dit komt omdat je dit gas niet vloeibaar op kan slaan en dat je dus een stuk minder gas mee kan nemen. Ondanks dat het zo fijn mogelijk samen wordt geperst, kan het niet tippen aan het aantal kilometers dat e rijdt met een benzine of diesel motor. 

Het is belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je belangrijke en dure beslissingen maakt. Het is echter ook belangrijk om stil te staan bij het milieu. Dit kan soms erg goed samen gaan, maar soms ook niet zo. Veel mensen willen bijvoorbeeld duurzaam verwarmen door het gebruik van een warmtepomp. Helaas komen ze er vaak achter dat dit helemaal niet zo veel voordeliger is als dat ze hadden gehoopt. Toch moeten we er allemaal een keer aan geloven. In 2050 moeten alle huishoudens in Nederland eraan geloven: aardgasvrij wonen. Denk er nog eens goed over na en vraag altijd een expert om hulp om je je opties te laten zien. 

http://techneco.nl