Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Auto

Tips voor het behalen van je Rijbewijs

Tip 1: Voorbereiden is al 50% van wat je moet kunnen.

Het is zeer belangrijk dat je genoeg lessen neemt. Je moet het niet opkijken naar je CBR praktijkexamen, het moet gewoon rustig en makkelijk gaan. Wanneer je denkt dat je genoeg lessen hebt genomen en zelf ook vindt dat je goed kunt rijden, kun je samen met je instructeur een praktijkexamen inplannen.

Tip 2: Neem een goede nachtrust voordat je examen doet.

Probeer de avond ervoor lekker ontspannen te zijn. Probeer een spelletje te spelen, ga voetballen of doe iets waar je van kunt relaxen. Het is dus belangrijk dat je genoeg hebt geslapen, maar probeer niet eerder naar bed te gaan want je zult zelf merken dat je toch wakker zal blijven. Wanneer je goed uitrust en ontspannen bent zul je in een rustige sfeer het examen in gaan.

Tip 3: Luister niet naar ervaring van kenissen of vrienden.

Het examen is voor iedereen een andere ervaring, laat je dus niet in de mlaing nemen. Dit is niet nodig en zal alleen maar negatieve invloed op je hebben.

Tip 4: Negeer de tips van je familie, kennissen of vrienden.

Misschien bedoelen zij het goed maar het is heel goed mogelijk dat je ineens anders achter het stuur gaat zitten dan dat je gewend bent.

Tip 5: Zorg ervoor dat je in jezelf gelooft!

Wanneer je het praktijkexamen in gaat is het belangrijk dat de instructeur kan zien dat je zelfverzekerd achter het stuur zit, niet bang bent voor eventuele ongevallen in het verkeer.