Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Auto

Je eerste autoverzekering afsluiten

Vorige week was het eindelijk zover. Mijn eerste auto gekocht bij een occasion dealer in de buurt. Lekker makkelijk wanneer er wat aan de hand is want dan kan je zo langs rijden. Voordat ik mag rijden moest ik helaas wel eerst een verzekering afsluiten. Wat voor zekering moet dit zijn en waar moet ik op letten? Deze vragen beantwoord ik in deze blog!

Waar moet je op letten?

Wanneer je net zoals ik nog een jonge bestuurder bent (tussen de 18 en 24) dan betaal je meer premie voor een autoverzekering dan iemand die al veel langer zijn of haar rijbewijs heeft. Een premie is simpelweg een ander woord voor het bedrag dat je aan de verzekering moet betalen. Dit heeft de verzekering gedaan omdat uit de statistieken is gebleken dat jongere bestuurders met minder ervaring vaker brokken rijden dan bestuurders met meer ervaring. Ook bouw je als bestuurder schadevrije jaren op. Hoe meer schadevrije jaren je rijdt hoe goedkoper je verzekering is. Als beginnend bestuurder heb je logischerwijs nog geen schadevrije jaren dus heb je ook nog geen korting.

 

De premie zo laag mogelijk houden

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je premie zo laag mogelijk te houden. Zo kun je ervoor kiezen om een occasion te kopen. Wanneer je een verzekering wilt gaan afsluiten dan kijkt de verzekeraar naar het soort auto. Hoe zwaarder jouw auto is, hoe duurder de premie wordt. Je kunt er dus voor kiezen om een zo licht mogelijke auto te kopen, hierdoor blijft je premie laag en heb je een goedkope autoverzekering.

Kleine schades zelf betalen

Wanneer je je auto hebt verzekerd mag je eindelijk de weg op. Je begint met nul schadevrije jaren en bouwt dit elk jaar op. Wanneer je de eerste jaren schade rijdt en dit wilt regelen met de verzekering bouw je negatieve schadevrije jaren op. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk meer premie moet betalen om dat je een bestuurder bent die meer ongelukken veroorzaakt. Het is dan ook aan te raden om kleine schades zelf te vergoeden, zo voorkom je dat je terugvalt in schadevrije jaren. Weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Autoverzekering afsluiten Overstappen.nl.

Bezoek onze blog website voor meer informatie!