Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Auto

Veilige kilometers na kwalitatieve en betaalbare rijlessen


Tegenwoordig mag je vanaf het moment dat je 16,5 jaar bent al beginnen met rijlessen, wat inhoudt dat je op hele jonge leeftijd al voor lastige vragen komt te staan. Bij welke rijschool ga je lessen? Wat is het verschil tussen alle rijscholen met verschillende pakketten, waarom verschillen de prijzen zo erg en wat is dan de goede keuze? Het kost namelijk allemaal een hoop geld, dus is het van belang dat je je er goed in verdiept. 

Prijs/kwaliteit verhouding

Aangezien de prijs vaak de eerste selectie is, is dit een belangrijk punt. Net als eigenlijk ieder ander product of iedere andere dienst die je afneemt, betekent goedkoop niet altijd goed. Door een goedkope rijschool te selecteren, loop je het risico dat de kwaliteit van de lessen niet optimaal is, waardoor goedkoop na vele lessen en (her)examens verandert in duurkoop. Het is van belang dat de instructeur voldoende ervaring heeft met niet alleen rijden, maar ook les geven. Les geven en het geduld en de kunst om dingen goed uit te leggen, is namelijk ook een vak apart. Blijf daarnaast zelf ook scherp. Let er op dat je nieuwe dingen blijft leren, maar ook de geleerde handelingen blijft herhalen. De meeste instructeurs hebben echt het beste met je voor, maar neem ook zelf het initiatief om stappen te maken en nieuwe uitdagingen aan te gaan. 

Een persoonlijk op jou afgestemd lespakket 

Iedere rijschool is anders, iedere instructeur is anders, maar ook iedere student is anders. Sommige mensen halen hun rijbewijs in 10 lessen, terwijl anderen boven het gemiddelde van 38 lesuren (CBR, 2017) uitkomen. Zoek daarom naar een rijschool die in staat is om op maak gemaakte lespakketen samen te stellen, wat aansluit op jouw kennis, ervaring en tempo. Op deze manier bespaar je niet alleen tijd en geld, maar houd je ook plezier in de lessen. 

Een klik tussen leerling en instructeur

Om deze fijne en kwalitatieve lessen te bewerkstelligen, is het van belang dat de instructeur jou leert kennen en er een klik is. Het is daarom belangrijk dat je goed kunt communiceren met je instructeur. Kies voor een rijschool die werkt met een proefles, waardoor je direct kunt ervaren of de klik met de instructeur er is en hij of zij geduldig en begripvol is. 

Betrouwbaarheid

Kies voor een rijschool die betrouwbaar is in afspraken, prijzen en beloftes. Wanneer een instructeur veelvoudig te laat is, gaat dit op den duur ten koste van het plezier tijdens het autorijden. Nogmaals, goedkoop kan ook duurkoop zijn. Rijlessen zijn nou eenmaal prijzig, dus pas op dat bepaalde prijzen en aanbiedingen niet te mooi om waar te zijn blijken. Naast de rijschool en instructeur zelf, is het ook van belang dat de materialen kwalitatief in orde zijn. Iedere auto kan wel eens pech of een mankement hebben, maar het CBR stelt strenge eisen aan een lesauto. Let er op dat de auto waarin je rijdt ook in orde is. 

De keuze

Het is en blijft moeilijk. Een goed voorbeeld is een rijschool in Nieuwegein, welke prijs, kwaliteit, persoonlijkheid en betrouwbaarheid perfect combineert. Woon je hier in de buurt, hoef je dus niet meer verder te zoeken. Is Nieuwegein wel wat verder bij jou vandaan, bekijk dan alsnog dit voorbeeld eens als referentie voor jouw verdere zoektocht naar een goede rijschool! 

 

Gerelateerde artikelen

Pimp je auto op met auto stickers!

Autoverzekering afsluiten bij Unive?

Zakelijk leasen, voordeliger?