Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Beauty en verzorging

Wat over Korea

Een geschiedenis van K-Pop en de wereldwijde impact op cultuur en entertainment

K-pop is sinds de jaren negentig een immens onderdeel van de Aziatische cultuur. In 1989 werd een Koreaanse man genaamd Seo Taiji and Boys de eerste Koreaanse muziekgroep die hun muziekvideo op televisie liet zien via een show genaamd Music Camp. Het nummer heette “Nan Arayo”, wat in het Engels vertaald werd naar “I Know”.

Tegenwoordig wordt K-pop gezien als een van de grootste genres ter wereld met meer dan 40 miljoen fans van over de hele wereld.

Wat is de Hallyu-golf? Hoe verandert het de wereld?

De Hallyu-golf is een term die wordt gebruikt om de Koreaanse popcultuurbeweging te beschrijven. Denk hierbij aan de mode-industrie, muziek, films en tv-series. De Hallyu-golf begon in de jaren negentig en heeft sindsdien de wereld veranderd.

De mode-industrie was een van de eerste industrieën die door deze trend werd beïnvloed. Koreaanse modemerken staan bekend om hun moderne benadering van design, ongeëvenaarde kwaliteit en innovatieve materialen.

De muziekscene veranderde toen K-pop populairder werd in heel Azië. Muzikanten begonnen ook liedjes in het Engels te produceren, zodat ze ook in westerse landen succesvol konden zijn. De tv-show-industrie zag een enorme populariteit stijgen met drama’s als Boys Over Flowers en Winter Sonata die internationale populariteit wonnen en interesse wekten in de Koreaanse cultuur bij buitenlandse kijkers.

Huidverzorging in zuid Korea

Zuid-Korea is een technologisch hoogstaand land en de huidverzorgingsindustrie is booming.

Bij Korean skincare gaat het erom de huid te geven wat ze nodig heeft. Dus richten ze zich op de kwaliteit van ingrediënten en de effectiviteit van hun producten in plaats van te vertrouwen op zware ingrediënten of intense exfoliatie.

De Koreaanse huidverzorgingsroutine bestaat al eeuwen en er wordt gezegd dat de oorsprong ervan terug te voeren is op de traditionele Koreaanse geneeskunde, die zijn wortels heeft in natuurlijke remedies.

Een Korean skincare populaire merk

Wat COSRX anders maakt, is hun verpakking. Ze waren het eerste huidverzorgingsmerk dat producten in een tube maakte, waardoor ze minder worden blootgesteld aan lucht en licht.

COSRX is een van de meest populaire Koreaanse huidverzorgingsmerken met producten die redelijk geprijsd zijn en goed werken. COSRX gebruikt natuurlijke ingrediënten in hun producten om uw huidconditie te helpen verbeteren zonder bijwerkingen te veroorzaken…

https://kocosmo.nl/