Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Beauty en verzorging

Wat zijn botox oksels?

Botox in je oksels is een steeds meer voorkomende ingreep in de tijd van nu. Er is ook een kans dat je nog nooit hebt gehoord van botox oksels. Botox voor de oksels is namelijk een relatief onbekende vorm van plastische chirurgie. Daarom word je in deze blog meegenomen in de wereld van botox oksels en lees je alles over de ingreep zelf, het herstel en de voordelen van botox oksels. 

De botox oksels procedure 

Allereerst de procedure van botox oksels zelf. Het wordt voornamelijk gebruikt bij overmatig zweten onder de oksels. Veel mensen hebben last van overmatig zweten in de oksels. Een botoxbehandeling tegen hyperhidrosis, dit is de medische conditie van overmatig zweten, kan dan uitkomst bieden. De behandeling met botox helpt tegen overmatig zweten in de oksels. Het middel blokkeert de zenuw die de zweetklieren aanstuurt, waardoor de klieren geen zweet meer kunnen produceren. De meeste mensen die veel zweten hebben niet echt last van een afwijking, maar hevig zweten (hyperhidrosis) kan een sociale barrière opwerpen. 

 

De meeste mensen die met botox oksels zijn behandeld, hebben binnen 2 weken na de behandeling geen last meer van zwetende oksels. Het is belangrijk om geschoren oksels te hebben, zodat de arts de injectieplaatsen correct kan tekenen. Nadat de injectieplaatsen zijn afgetekend, krijg je 12-18 botox injecties per oksel. Dit wordt in het algemeen niet als pijnlijk ervaren, maar de pijnperceptie verschilt natuurlijk per persoon. Voor de behandeling van de oksels is geen verdovende crème nodig.

Na de ingreep

Na de ingreep botox oksels komt er ook het een en ander kijken. De botox oksels behandeling duurt ongeveer 20 minuten. Na de behandeling kun je vrijwel direct je dagelijkse bezigheden hervatten. Er wordt wel dringend aangeraden om na de ingreep 24 uur lang niet te sporten omdat druk op dat gebied niet goed kan zijn. Al na ongeveer twee dagen zul je een vermindering van het zweten merken. Na twee weken is de transpiratie maximaal verminderd. Tot 4 à 6 maanden na de behandeling heb je nauwelijks nog last van overmatig zweten. Het effect van een vervolgbehandeling houdt 6 tot 12 maanden aan. 

Voordelen van een dergelijke ingreep

De voordelen van botox oksels zijn vrij simpel, ze zijn ook al even kort aangehaald in de vorige alinea’s. Het is enorm doeltreffend, wat blijkt uit verschillende onderzoeken dat het overmatig zweten met meer dan 80% kan verminderen. Het is tevens een niet heftige behandeling die vrijwel altijd de voorkeur boven chirurgische behandelingen geniet vanwege de korte hersteltijd. Je hoeft ook geen groot deel van je tijd te besteden aan het proces, aangezien het binnen 10-15 minuten kan worden voltooid. Ook is het door verschillende gezaghebbende instanties onderzocht en goedgekeurd. Daarnaast is het ook nog eens pijnloos en de bijwerkingen zijn minimaal. Veel mensen ervaren wel degelijk bijwerkingen, maar ze zijn totaal niet ernstig. Te denken valt aan een beetje beurs aanvoelende oksels en spierzwakte. Het lijstje met voordelen is daarmee vrij groot en de voordelen zijn ook nog eens vrijwel risicoloos.