Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Hobby en vrije tijd

De verschillende sigaar modellen

Een sigaar is al honderden jaren een bekend genotmiddel voor rokers. meestal vervaardigd uit een mengsel van tabakssoorten die afkomstig zijn uit landen of gebieden zoals Brazilië,Cuba, Dominicaanse Republiek of Mexico. Er zijn dus ook veel verschillende sigaar modellen. Ieder sigaar model heeft een andere rookduur, smaak en vorm. We gaan je er in dit artikel meer in detail over vertellen dus lees zeker verder!

Tuitknak sigaren

Ten eerste beginnen we met de tuitknak. Een tuitknak sigaar ziet er bijzonder uit. De tuitknak is een sigaar waarvan het einde taps toeloopt tot een dunne punt. Door het samenkomen van dek- en omblad ontwaar je bij het aansteken van het tuitje een bijzondere smaak. In het begin proef je immers geen binnengoed. Een beginnersfout bij het roken van de tuitknak is het in de mond nemen van het smalle deel en het aansteken van het eigenlijke mondstuk. Omdat een goede sigaar alleen bij het mondstuk is gelijmd, valt een tuitknak in dit geval snel uit elkaar. Je mist daarnaast ook de aparte smaaksensatie. Tuitknak sigaren kan je kopen bij sigarenverkoop.nl.

Corona sigaren

Dit sigaar model wordt door kenners wel als de mooiste onder de sigaren beschouwd. De Corona sigaar is niet te dun en is niet te groot. Dunne sigaren zijn namelijk meestal erg scherp. Een Corona sigaar kan goed als after dinner sigaar worden genuttigd. After dinner sigaren zijn geen sigaren uitsluitend voor na een diner, maar het zijn de wat ruimer bemeten sigaar modellen. Corona sigaren hebben meestal een rookduur van ongeveer een uur en is zacht van smaak.

Senorita sigaren

De senorita sigaar is in Nederland het bekendste en meest gerookte sigaarmodel. Senorita sigaren zijn tussen de 10 en 12 centimeter lang en roken doorgaans licht. De sigaar is gemaakt met shortfiller tabak, dat zijn kleine stukjes tabak die het zogenaamd binnengoed vormen. Hieromheen komt het omblad dat vanaf de buitenzijde niet zichtbaar is. De sigaar wordt tenslotte afgewerkt met een dekblad.

Cigarillo sigaren

Een cigarillo sigaar is een smalle, langwerpige en dunne soort sigaar. Hierdoor lijkt de cigarillo op een sigaret. De cigarillo is meestal dikker en heeft een bruin omhulsel.

De blunt is een variant van de cigarillo. Oorspronkelijk, en nog steeds in het Engels, staat blunt voor het soort sigaar dat iets dikker is. In het Nederlands staat blunt voor een cigarillo of een dunne sigaar gevuld met een wietachtig-product. Een cigarillo heeft een korte rookduur van ongeveer 6 minuten. De smaak van een cigarillo sigaar is erg expressief.