Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Hobby en vrije tijd

Welke verschillende soorten luchtbuksen bestaan er?

U bent van plan een luchtbuks te kopen, maar u heeft er eigenlijk weinig verstand van. Best logisch want er zijn zoveel zaken waar u op moet letten en zoveel verschillende soorten luchtbuksen. Om u een beetje op weg te helpen bij het maken van een verstandige keuze zetten we in dit artikel de verschillende soorten luchtbuksen voor u op een rij. Zo komt u erachter welke soort wel of juist niet bij u past.

De knikloop luchtbuks

Een knikloop buks wordt opgespannen door, u raadt het al, het knikken van de loop. Door middel van een veer met zuiger, gasram of IGT zal de luchtdruk in uw geweer op worden gebouwd. Als u vervolgens de trekker overhaalt zal deze opgebouwde luchtdruk naar buiten komen, deze neemt uiteraard het kogeltje op krachtige wijze mee. U zult de luchtbuks in het geval van een knikloop buks per schot moeten spannen, goed om dit mee te nemen in uw overweging

De perslucht buks

Ook een perslucht buks is mateloos populair. Een perslucht buks wordt ook wel een PCP buks genoemd. Het grote voordeel van een PCP buks is het feit dat u deze buks niet na ieder schot opnieuw hoeft te laden. De lucht die dit luchtdruk pistool aandrijft zit namelijk al in de persluchttank. Dit is ideaal als u geen zin heeft om uw buks na ieder schot opnieuw te laden.

Luchtbuksen

Luchtbuks met onderspanner

Ook deze luchtbuks is een echte aanrader. In principe werkt deze luchtbuks hetzelfde als een knikloop buks, maar dan toch net even iets anders. U zult de buks na ieder schot moeten opspannen alleen werkt dit net even iets anders dan bij de knikloop buks. De knikloopbuks beschikt over een losse loop, hierdoor kan een gebrek aan precisie ontstaan. Dat is dan ook precies waar de onderspanner op heeft ingezet met het produceren van een vaste loop. Door middel van deze vaste loop zal deze buks ontzettend precies zijn. U zult deze buks moeten opspannen aan de hand van de spanhevel die onder de loop van deze buks is gemonteerd.

Het is belangrijk dat u een buks kiest die goed bij u past. De buksen in dit artikel zijn populaire opties, maar er zijn natuurlijk nog zoveel meer opties. Om tot een juiste keuze te komen is het belangrijk om alle mogelijke opties te onderzoeken en wellicht te praten met mensen die al eens een luchtbuks hebben gekocht. Alleen zo komt u erachter welk type luchtbuks echt bij u past.