Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Onderwijs

Wat doen tegen rijangst?

Ben je bang om te rijden? U bent niet de enige die er zo over denkt. Volgens de statistieken zijn er in Nederland meer dan een miljoen, in Rotterdam duizenden mensen met een rijfobie. Niet iedereen heeft de moed om zich uit te spreken. Er zijn tal van redenen voor de angst, waaronder verkeersangst, ‘s nachts rijden en rijden op onbekende straten. Het kan zijn dat u zich na een (traumatische) gebeurtenis als een auto-ongeluk niet meer veilig voelt achter het stuur. Dat is begrijpelijk, want het besturen van een voertuig is niet zo eenvoudig als het lijkt. Maar leren autorijden is iets wat u kunt doen! Neem nu meteen controle over uw rijfobie met deze zes tips van Rijschool Rotterdam. Laten we beginnen!

1. Jezelf overtuigen; je kunt het!

Je hersenen zijn een krachtig orgaan. Overtuig jezelf ervan dat je het kunt en ga ervoor. Wat kan er misgaan? Je bent dapper en sterk. Beheers je eigen angsten. Er is meestal een manier om bijna elk probleem op te lossen. Als er een ongeluk gebeurt, verwittig je gewoon de autoriteiten en zij handelen het verder wel af. Zolang je oplettend blijft en een veilige afstand bewaart, zal er niets ergs gebeuren. Geef uzelf, voordat u gaat rijden, een opbeurend praatje om de moed erin te houden Ook al ziet het er aan de oppervlakte niet goed uit, er is altijd hoop onder de oppervlakte! Echt; Uw hersenen zijn ongelooflijk sterk. Door uzelf ervan te overtuigen dat u het kunt en ervoor te gaan, kunt u misschien de controle over uw leven weer overnemen. Wat voor kwaad kan het?

2. Route van tevoren opzoeken

Moet je ergens heen waar je nog nooit geweest bent? De vlinders in je buik zijn al aan het fladderen. Je begint je een beetje ongemakkelijk te voelen. De ergste scenario’s flitsen door je hoofd, waardoor je licht bezorgd bent. Doe het niet! Stop met negatief denken en probeer alternatieven te bedenken. De locatie waar je naartoe moet bekijken op Google Maps kan heel nuttig zijn. Bekijk ook het straatbeeld van de bestemming om een idee te krijgen van hoe druk het is en waar je eventueel kunt parkeren. Op die manier wordt het onbekende wat bekender, wat uw spanning op de weg aanzienlijk verlaagt.

3. Leuk nummertje opzetten

Muziek is een uitstekende stressverlichter. Muziek waar je van houdt, vooral muziek die je goed kent, kan je helpen ontspannen. Maak van uw auto een ontspannend toevluchtsoord door uw favoriete afspeellijst op te zetten. Maak van de gelegenheid gebruik en zing mee met uw favoriete nummers tijdens het rijden. Het is bewezen dat meezingen met uw favoriete nummers stressniveaus verlaagt. Dus veel plezier ermee!

4. Jezelf uitdagen

Gooi jezelf niet meteen in het diepe, wil je? Stap voor stap kom je er wel. nDaag jezelf uit om naar een onbekende locatie te rijden. De eerste keer is niet altijd nodig. Als je je beter voelt met een begeleider erbij, vraag dan een vriend of vriendin om met je mee te gaan. Is het je gelukt? Probeer het dan deze keer alleen. Blijf dit proces herhalen tot je het onder de knie hebt! Als u uw vrienden voorstelt om vaker te gaan rijden, zal hun rijgedrag verbeteren naarmate ze meer tijd samen in de auto doorbrengen.

5. Just do it!

Met de tijd, zal je angst om te rijden verminderen. Waar gebeurd. Je angsten nemen af met de ervaring. Het is mogelijk dat je het zelfs leuk gaat vinden op een bepaald punt tijdens het proces. Ga gewoon achter het stuur zitten!

6. Jezelf belonen

Bent u ergens heen gereisd waar u nog nooit bent geweest? Of heb je je auto op een uitstekende manier geparkeerd? Je ontmantelt de angst stukje bij beetje. Wees ook dolgelukkig met jezelf om wat je bereikt hebt, want je presteert gewoon goed. Trakteer jezelf op iets lekkers of ga uit en koop een paar nieuwe modieuze sneakers, want je verdient het! Ik wens je veel geluk.

 

https://www.demo-opleidingen.nl/