Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Rechten

De beste advocaat bij een strafbeschikking

Als je een strafbeschikking hebt ontvangen heb je misschien de neiging om deze gewoon te accepteren en te doen wat de Officier van Justitie je opdraagt. Je kunt er echter ook voor kiezen om hiernaar te laten kijken door een professional met ervaring in strafrecht. Hierdoor kun je wellicht voorkomen dat je een strafblad krijgt of kun je je straf verminderen. In dit artikel lees je alles over hoe Singel advocaten je kunnen helpen bij jouw strafbeschikking.

Wat is een strafbeschikking?

Je krijgt een strafbeschikking wanneer je zonder de tussenkomst van een rechter een straf opgelegd krijgt van de Officier van Justitie. Je krijgt een brief waarin staat welke straf er aan jou is opgelegd. Een voorbeeld van zo’n straf kan zijn een geldboete of een taakstraf. De rechter heeft dan niet naar de straf gekeken en kan niet beoordelen of je wel de juiste straf hebt gekregen die past bij wat je hebt gedaan. Soms kun je zelf vrijgesproken zijn geweest door de rechter. Je krijgt daarnaast niet alleen een straf, maar ook een aantekening op je strafblad. Dit kan je later in je level problemen opleveren bij ondere andere het verkrijgen van een verklaring omtrent gedrag of een reistoestemming.

Hulp bij het voorkomen van een strafblad

Een advocaat die is gespecialiseerd in strafrecht kan je helpen met je strafbeschikking en kan je wellicht een strafblad besparen. Je kunt je verzetten tegen de strafbeschikking. Je kunt strafvermindering krijgen of misschien wordt je straf zelfs ingetrokken. Daarom is het belangrijk om nooit meteen je strafbeschikking te accepteren. De Officier van Justitie kan immers meestal niet bepalen welke straf geschikt is en of de politie juist heeft gehandeld. Je kunt hiervoor vrijblijvend contact opnemen met een ervaren advocaat die jou kan helpen met je strafbeschikking.