Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Sport

Beenspieren kweken? Koop een trampoline!

Er zijn veel verschillende soorten oefeningen en sportprogramma’s waarmee beenspieren gekweekt kunnen worden. Deze spiergroep staat er om bekend om vaak niet een favoriet te zijn omdat het veel discipline, doorzettingsvermogen en regelmaat vergt om blijvend resultaat te zien. Voornamelijk vrouwen zijn vaak gericht op het trainen van beenspieren omdat vrouwen nou eenmaal meer aanleg hebben om vet op te slaan rondom dit gebied. Dit neemt niet weg dat mannen ook veel baat hebben bij het trainen van de beenspieren. 

 

De traditionele manier van beenspieren kweken heeft fitness oefeningen zoals squats en lunges als centraal concept. Dit is niet voor niets, deze oefeningen zijn namelijk heel geschikt om specifiek de been en bilspieren te trainen. Echter is iedereen op ten duur wel eens uitgekeken om deze standaard oefeningen. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer alternatieve trainingen om beenspieren te kweken. Een opvallende nieuwe trend die veel populariteit krijgt is het trainen van de beenspieren door middel van een trampoline. We bespreken de volgende vragen: Waarom trainen met trampolines? Wat voor soort trampolines? Waar kan je Trampolines kopen

 

Train met behulp van een trampoline 

Waarschijnlijk denk je bij een trampoline meteen aan een trampoline park of die trampoline die er voor kinderen in de tuin staan. Dit is precies de trampolines die we bedoelen. In de afgelopen jaren is dit toestel omgeslagen van een kindertoestel tot een fitness apparaat. Door het op en neer springen op de trampoline worden bijna alle beenspieren gebruikt wat ervoor zorgt dat het een zeer effectieve en leuke training is voor beenspieren. Het constant afzetten op de trampoline zorgt ervoor dat je benen non stop aan het werk zijn. Niet alleen het afzetten vergt inspanning maar ook het opvangen zal je beenspieren enorm op spanning zetten. Het name de kuitspieren, hamstrings en voorkant benen worden versterkt door de trampoline. Maar omdat het essentieel is om constant in balans te blijven worden ook omliggende spieren aangepakt. Ideaal dus! Een trampoline training is niet alleen enorm goed om beenspieren te kweken, het is ook nog eens een leuke en efficiënte cardio training, makkelijk om thuis te trainen, en zorgt voor minimale belasting voor de gewrichten. Dit maakt dat een trampoline training voor iedereen geschikt is. 

 

Verschillende soorten trampolines 

Er zijn verschillende soorten trampolines die gebruikt kunnen worden voor een training. Denk  bijvoorbeeld aan de bekende ronde of vierkante trampolines voor in de tuin die eventueel ingebouwd kunnen worden. Niet iedereen is enthousiast over de grote van zo’n trampoline. Wanneer jij bijvoorbeeld weinig ruimte  hebt of binnen wil sporten dan zal dit lastig zijn met het formaat van deze trampolines. Daar is gelukkig ook iets op bedacht, namelijk de mini trampolines. Deze zijn geschikt voor één persoon en hebben vaak een beugel om vast te houden voor meer stabiliteit. Deze trampolines worden het meeste gebruikt voor fitness doeleinden. Naast de verschillende soorten is zijn er natuurlijk diverse merken op de markt. Berg trampoline is veel gekozen merk en in veel winkels of webshops beschikbaar. Echter is dit niet het enige merk, er is keuze genoeg.  

 

Trampolines kopen 

Er zijn diverse mogelijkheden voor het aanschaffen van een trampoline. Voor een mini trampoline kan je vaak terecht bij een sportwinkel al zullen ze deze niet altijd op voorraad hebben. Een grote trampoline is regelmatig beschikbaar bij de plaatselijke bouwmarkt. Wil je er zeker van zijn dat je verschillende opties kan vergelijken? Ga dan online op zoek naar een trampoline specialist. Deze leveren over het algemeen verschillende opties aan huis.