Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Energie

Wat ben je kwijt aan zonnepanelen kosten in 2022?

Zonnepanelen zijn vandaag de dag het meest gunstig geprijsd door de vele aanbieders. Daarnaast haal je het hoogste rendement eruit wat niet eens te vergelijken is met de meest hoge spaarrente op de huidige markt. Je krijgt anno 2022 waar voor je geld. Het is hét moment om te investeren in zonnepanelen.

Gemiddelde zonnepanelen kosten Doorgaans worden zonnepanelen berekend op de WP ofwel het Wattpiek vermogen. Wattpiek is het vermogen aan energie wat wordt opgewekt door zonnepanelen doordat er zonlicht omgezet wordt. De gemiddelde prijs per Wattpiek is gemiddeld €1.50. Stel je voor dat je een zonnepaneel hebt met een Wattpiek vermogen van 300, zijn de kosten 300 x €1.50 = een gemiddelde prijs van €450 per zonnepaneel.

Afhankelijk van het totale aantal vermogen dat je nodig hebt, kan je nagaan hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om vervolgens de totale prijs dat je kwijt bent aan de zonnepanelen te berekenen. Dan ben je er jammer genoeg nog niet. Je hebt namelijk nog installatiemateriaal nodig, een omvormer, iemand die de installatie komt doen… En ga zo maar door.

Gemiddeld reken je het best op een totaalbedrag waarbij alles is inbegrepen startend van €4500 exclusief BTW, wat een zeer lage prijs is. Tot aan een maximaal bedrag van €12000 exclusief BTW. De precieze prijs is afhankelijk van een heel aantal zaken. Neem nou het type zonnepalen dat je kiest, het vermogen dat je nodig hebt dat past bij jouw gezinssituatie, met wie je een samenwerking aangaat enzovoorts. Koop niet zomaar zonnepanelen zonder dat je enige research hebt gedaan over de kwaliteit hiervan.

Ga ook niet zomaar met iedereen in zee om de zonnepanelen te laten installeren. Je doet er heel goed aan door over beide zaken informatie op te doen en desnoods betrouwbare meningen te vragen aan mensen om je heen of op het internet. Dek jezelf altijd in door een contract op te stellen om de zonnepanelen kosten in te dekken. Maak duidelijke afspraken en leg datums vast om vertraging of dergelijke tegen te gaan. Laat desnoods een boete in je contract opnemen wanneer partijen hun woord niet nakomen.