Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Sport

Hoe kies je een goede en comfortabele golfpolo?

De kleding die wordt gedragen bij golfen is zeer belangrijk. Het is iets minder belangrijk dan vroeger, maar het wordt nog wel op prijs gesteld als je netjes voor de dag komt op de golfbaan. Vroeger waren er zelfs kledingvoorschriften en regels omtrent de kleding, maar tegenwoordig mag steeds meer. Toch wordt er wel bij veel golfverenigingen verwacht van de leden dat er een polo met een nette broek en wat schoenen met noppen of spikes wordt gedragen. Nu is een polo eigenlijk ideaal voor het golfen, want het is een item wat netjes is en wat door veel mensen ook als zeer prettig wordt ervaren. De vraag is alleen hoe kies je nu een goed poloshirt voor het golfen en waar moet het golfshirt allemaal aan voldoen? Dit zijn vragen die verder in dit artikel worden behandeld.

Hoe draag je een golfpolo?

Een golfpolo dragen is niet genoeg, het gaat er ook om op welke manier je de kleding draagt. Zo moet de kraag van de polo netjes staan en moeten de mouwen niet gevouwen op de armen worden gedragen. Verder hoort er ook een zogenaamde bermuda broek bij en wat mooie golfschoenen. Het is daarbij ook goed om naar de merken te kijken want het is wel zo mooi dat heren golfkleding of dames golfkleding geheel van het zelfde merk wordt gedragen.

Welk merk golfpolo koop je?

Veel grote sportmerken bieden golfpolo’s aan en er is dus genoeg aanbod om uit te kiezen. Dit is natuurlijk tof, maar het maakt het niet altijd even makkelijker. Elk merk heeft zo haar eigen voor- en nadelen. Om je een beetje op weg te helpen is het goed om een paar merken eruit te pakken. De merken worden hieronder uitgelicht.

Nike

Nike is een van de grootste merken van de wereld en dat is niet voor niets. De polo’s van nike zijn zeer comfortabel en ook ideaal voor sporten door de anti transparantie eigenschap.

Adidas

Net als Nike is adidas ook een heel groot merk in de wereld. Adidas golfkleding wordt door veel profspelers gebruikt. Dit komt omdat Adidas veel onderzoek heeft gedaan naar wat de behoefte zijn van golfers en hoe zij daar op in kunnen spelen

Under Armour

Under Armour is een zeer populair merk bij de jongeren en is steeds populairder geworden. Met een polo van Under Armour ben je zeer modieus en weet je zeker dat je comfortabel een balletje kan slaan.

Let op!

Bij het kopen van een nieuwe polo is het goed om naar de kwaliteit te kijken van de stof. Hierbij is het ook goed om rekening te houden met het feit dat je de kleding moet wassen. Te veel wassen is niet goed voor de kleding, en ook de verkeerde wasprogramma’s draaien helpt niet.

Het mooiste is om een outfit uit te kiezen waar de kleuren mooi op elkaar aansluiten. Om zeker te weten dat je er netjes uitziet kan je kiezen voor neutrale kleuren als wit of zwart. Anders zijn lichtblauw en donkergroen ook mooie opties.

Tot slot is het altijd goed om van te voren een budget te bepalen en te kijken naar de aanbiedingen en kortingen die mogelijk zijn bij de aankoop van een nieuwe mooie polo.