Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Vervoer en transport

Hoe organiseer je jouw verhuizing?

Niet iedereen heeft maanden de tijd voor zijn of haar verhuizing. Wel is het belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met het organiseren en het regelen van alle zaken. Het een kan op de korte termijn terwijl het ander meer tijd van te voren nodig heeft. Wat kan helpen om meer overzicht te geven is het maken van een planning. Maak een bestand in bijvoorbeeld Word of Excel (of gewoon op papier) met alle acties die moet ondernemen voor, tijdens en na de verhuizing. Zo krijg je een goed en duidelijk overzicht en voorkom je dat alles op einde nog geregeld moet worden. Zaken die al vroegtijdig geregeld kunnen worden kun je ook beter gelijk afhandelen.

Zelf verhuizen

Verhuizen kost gewoon geld, daar is niet aan te ontkomen. Je kan ervoor kiezen om zelf te verhuizen met hulp van vrienden, kennissen, familie en/of collega’s. Wel moet je er rekening mee houden dat het eventueel huren van een busje geld kost. De prijs hiervoor varieert vaak tussen de 50 en 130 euro per dag, waarbij je vaak ook nog voor de gereden kilometers moet betalen. Vergeet daarbij niet om vrienden, kennissen, familie en collega’s tijdig te informeren over je verhuizing, zodat ze een plekje in de agenda kunnen vrijhouden.

Verhuisbedrijf inhuren

Ook kan je ervoor kiezen om een verhuisbedrijf in te huren, zodat je zelf weinig tot niets hoeft te doen tijdens je verhuizing. Je zorgt dat de dozen ingepakt klaar staan en het verhuisbedrijf doet de rest. Aan het einde van de dag kan het uitpakken in je nieuwe woning vaak al beginnen!

Een ander voordeel van het inhuren van een verhuisbedrijf is dat zij ervaring hebben in het verhuizen van zware en grote objecten, neem bijvoorbeeld het pianovervoer. Het transporteren van piano’s en vleugels is specialistenwerk waarbij men zorgvuldig te werk moet gaan. Door de grote schokgevoeligheid van het toonvormende gedeelte in combinatie met het grote gewicht, is zorgvuldigheid vereist.

http://heboverhuizingen.nl/