Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Auto

Hoe importeer je een auto uit Duitsland

Het importeren van een Duitse auto is steeds populairder. Wat is het precies het financiële voordeel importeren ten opzichte van een zelfde auto hier in Nederland kopen? In dit blog schrijven we hierover. Het is natuurlijk wat meer werk om een auto te importeren, maar je zult er achter komen dat dat het zeker waard is.

Waardoor bespaar ik op een geïmporteerde auto?

De reden dat bepaalde auto’s in het ene land goedkoper zouden kunnen zijn dan in het andere, heeft vooral met vraag en aanbod te maken. In Duitsland is er een groot aantal auto’s die gebruikt zijn, maar nog in een zo goed als nieuwe staat zijn. Deze jong gebruikte auto’s worden door dealers verkocht tegen een stuk lagere prijs dan in Nederland, omdat het aanbod zo groot is. Hier bespaar je dus op, en je bent vooral ook een stuk goedkoper uit doordat het gebruikte auto’s zijn. Dit is een belangrijk onderdeel. Een jong gebruikte auto is niet alleen goedkoper in aanschafprijs, maar hiermee hoef je ook geen tweede keer BTW belasting te betalen als je de auto naar Nederland importeert, wat veel geld scheelt. Ook is de auto goedkoper qua BPM-belasting. Een belangrijk criterium is dat de auto minstens 6 maanden oud is, en minstens 6.000 kilometer op de teller heeft staan, dan valt de auto onder de categorie ‘tweedehands’.

Hoe werkt het?

Je moet dus een Duitse autoverkoper zien te vinden, die jouw wensen begrijpt – een gebruikte auto in een nog goede staat. Het is ook wijs om je auto in Duitsland alvast te laten keuren, zo kom je later niet voor onverwachte tegenvallers te staan.  Bij een auto importeren uit Duitsland  kun je ervoor kiezen om deze te laten vervoeren door een service, of je kunt hem zelf naar Nederland rijden. Dan heb je een tijdelijk kenteken. De auto moet eerst nog in Nederland door de RDW worden gekeurd, voordat hij zijn uiteindelijke Nederlandse kenteken krijgt.