Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

De perfecte zomer verzorgingsroutine voor krullend haar

Zomer is de tijd van het jaar om te ontspannen en te genieten van de zon, maar het kan een uitdaging zijn om je krullen te verzorgen tijdens deze warmere maanden. Geen zorgen, we’ve got you covered! In deze blogpost delen we enkele tips over hoe je je krullen goed kunt verzorgen tijdens de zomermaanden, zodat jij en je haar er stralend uit kunnen zien.

 

Draag een hoedje of petje

Een hoed of bandana dragen is niet alleen een mode-accessoire, het is ook een geweldige manier om je haar te beschermen tegen de zon en hitte. UV-stralen kunnen schadelijk zijn voor je haar en kunnen ervoor zorgen dat je haar droog en broos wordt. Door een hoed te dragen, wordt je haar beschermd tegen de zon, terwijl het tegelijkertijd een stijlvolle look krijgt.

 

Bescherm en voed je haar met een olie of serum

Het is belangrijk om je krullen te beschermen tegen de zon, zout water en chloor. Breng daarom voor het zwemmen of blootstelling aan de zon een haarserum of olie aan zoals arganolie of kokosolie. Dit helpt om je haar te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf en geeft het tegelijkertijd extra voeding om de gezonde glans te behouden.

 

Gebruik een voedende shampoo en conditioner

In de zomer kan het haar sneller uitdrogen, daarom is het belangrijk om te kiezen voor een shampoo en conditioner die je haar extra voeden. Kies voor een shampoo en conditioner zonder sulfaten om het risico op uitdroging te verminderen. Vermijd ook producten die alcohol bevatten, die jouw krullen verder kunnen uitdrogen. 

 

Maak gebruik van verzorgende producten

Krullend haar heeft extra aandacht en verzorging nodig in de zomer. Het is dus belangrijk om producten te gebruiken die je haar hydrateren en de juiste voeding bieden. Maak gebruik van leave-in conditioners en haarmaskers om je krullen extra te verzorgen. Goede verzorgende producten voor krullend haar zijn producten die vol zitten met natuurlijke oliën, zoals avocado-olie en druivenpitolie.

 

Vlechten

Als laatste tip, kun je ervoor kiezen om je haar te vlechten. Dit zorgt ervoor dat je haar beschermd wordt tegen de zon en hitte en geeft tegelijkertijd een stylish look. Vlechten bieden ook bescherming tegen klitten, daarom is dit een ideale optie voor bijvoorbeeld een dagje strand of een festival.

 

De zomer betekent zon, zee en strand, dus het is begrijpelijk dat je wilt genieten van deze mooie dagen. Maar ondanks alle gezelligheid en zon kan het zomerseizoen funest zijn voor je krullen als je niet goed voor je haar zorgt. In deze blogpost hebben we enkele tips gedeeld over hoe je jouw krullen gezond en stralend kunt houden tijdens de zomermaanden. Of je nu je haar beschermt met een hoed of bandana, je haar goed verzorgt met de juiste producten of het simpelweg vlechten  om het te beschermen, deze tips zullen je krullen gezond houden, ongeacht de weersomstandigheden. Dus geniet van de zomer én blijf verzorgd!

 

https://www.curlscontrol.nl/nl/