Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Ga je verhuizen? Maak het jezelf makkelijk met deze handige tips

 

Een verhuizing is vaak erg leuk. Echter, helaas komt er ook veel stress bij een verhuizing kijken. Dit komt omdat er een hoop werkzaamheden zijn die uitgevoerd moeten worden. Naast dat de nieuwe woning ingericht dient te worden, moet de oude woning vaak nog leeggehaald worden. Ook de spullen moeten nog getransporteerd worden en de nieuwe woning moet tot slot ook nog helemaal ingericht worden. Om al deze werkzaamheden sneller te laten verlopen, zijn er tegenwoordig gelukkig een aantal handige hulpmiddelen. In dit artikel worden er een aantal handige tips gegeven zodat jouw verhuizing een stuk  soepeler zal verlopen.

Het huren van een verhuislift

Om te beginnen kan het in een aantal gevallen handig zijn om een verhuislift te huren. Een verhuislift is een groot voertuig met een uitschuifbare arm. Op de arm zit een recht platform waar je de spullen op kunt zetten. Het idee bij een verhuislift is dan ook dat de arm uit kan schuiven. De arm zal naar raam uitschuiven zodat jij gemakkelijk je spullen uit het raam op het platform kunt zetten. Vervolgens zal de paal naar beneden schuiven waardoor jouw spullen een stuk sneller naar beneden zullen komen. Ook als je slecht ter been bent, of door een andere reden niet goed de trap op en af kunt sjouwen is een verhuislift erg fijn. Vooral in steden als Amsterdam of Den Haag is een verhuislift erg prettig. Dit komt doordat er hier veel herenhuizen staan die de hoogte in zijn gebouwd. Daarnaast zijn er erg veel flats in deze steden door de hoge bevolkingsdichtheid. Je kunt gelukkig gemakkelijk een verhuislift huren in Den Haag.

Een verhuisbedrijf inschakelen

Een andere stap die je wellicht kunt ondernemen om de werkzaamheden die bij een verhuizing komen kijken van je af te schuiven, is het inschakelen van een verhuisbedrijf. Het verhuisbedrijf zal je volledig verlossen van de werkzaamheden die komen kijken bij een verhuizing. Wel is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat het inschakelen van een verhuisbedrijf een stuk duurder is dan het huren van een verhuislift. Allereerst zal het verhuisbedrijf zich bezighouden met het leeghalen van de woning. Als je oude woning helemaal leeg is gehaald zullen zij ook het transport van de meubels en andere spullen op zich nemen. Dit is erg fijn en scheelt jou mogelijk een hoop werk. Tot slot hoef je enkel nog je nieuwe woning in te richten, maar het is logisch dat je dat zelf wilt doen. De prijs die je betaald voor het inhuren van een verhuisbedrijf kan variëren. Het hangt af van de tijd dat het bedrijf kwijt is met de verhuizing, de afstand tussen de woningen en tot slot de type woning. Een woning met meerdere verdiepingen neemt meer tijd in beslag dan een bungalow. Kortom, een verhuislift is erg fijn en scheelt je een hoop werk. Echter, als je echt niets wilt doen voor je verhuizing zodat je jezelf bezig kunt houden met andere werkzaamheden, is het beter om een verhuisbedrijf in te schakelen.