Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Auto

Een auto leasen hoeft niet duur te zijn

Veel mensen denk dat het duur is om een auto te leasen, maar er zijn natuurlijk ook goedkope manieren om een auto te leasen. De kosten van een leasecontract zijn afhankelijk van een aantal factoren. Hoe nieuw is het model dat je in gedachten hebt? Is het een groot of klein model? Het merk speelt ook rol en daarnaast is ook de zuinigheid van een auto erg belangrijk om vast te stellen hoe duur een leasecontract gaat zijn. Daarnaast zijn er ook nog verschillende manieren van leasen. Ook dat zal voor een verschil in kosten kunnen zorgen die erg aantrekkelijk zijn voor je portemonnee. 

Tweedehands lease auto

Een van die goedkope manieren is het leasen van een tweedehands auto. De grootste afschrijving van een auto vindt vaak plaats in het tweede jaar. Door te kiezen voor een auto die al wat ouder is, worden die kosten al niet meer meegerekend in het leaseplan. Dat scheelt alweer enkele tientallen euro’s. Een tweedehands auto kopen, klinkt misschien ook aantrekkelijk. Maar vergeet niet dat een tweedehands auto vaak meer reparaties nodig heeft. Als je zo’n auto zelf aanschaft, zijn de kosten ook voor jouw rekening. Bij een leasecontract zijn die kosten al mee berekend en hoef jij je daar al geen zorgen meer om te maken. 

Financial lease

Deze manier van leasen kan worden toegepast op nieuwe en gebruikte auto’s. In het kort betekent het dat je niet het koopbedrag van de auto hoeft af te lossen tijdens de leaseperiode. Normaal moet dat wel en wordt de auto daarna jouw eigendom. Nu kun je na afloop van het contract zelf kiezen wat je doet: herfinancieren, afkopen of investeren. Door op deze manier te leasen, zal de maandprijs aanzienlijk lager zijn. Lees wel altijd goed het contract door van een leaseplan en vraag altijd wanneer je dingen niet snapt of niet zeker weet. Op die manier voorkom je toch nog onnodige kosten.

http://www.leaseautocentrale.nl/