Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Auto

Zakelijk leaseauto voor werknemers

Volkswagen Caddy leasen

Als ondernemer zal vervoer een groot onderdeel zijn bij het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden. Mogelijk moet je zelf van locatie naar locatie afreizen om vergaderingen bij te wonen of om presentaties te houden. Vervoer is dan belangrijk en evenzo van belang is de ontlasting van zorgen over fiscale voor- of nadelen die met dergelijke zaken zijn gemoeid. Indien je over een grote onderneming beschikt, zul je vaak werknemers in dienst hebben en kan een leaseauto ook aan hen worden aangeboden. Ook dan zul je met bepaalde regels te maken krijgen. Het is dan ook zeker belangrijk om hier voldoende van op de hoogte te zijn, om te zien of een dergelijke investering inderdaad wenselijk of haalbaar is.

Belast door fiscus

Om de uiteindelijke kosten die voor een leaseauto moeten worden betaald te berekenen, zul je een inschatting moeten kunnen maken over de uiteindelijke kosten. Er wordt gekeken naar de cataloguswaarde van de leaseauto’s om te bepalen hoe hoog de investering is en tevens zal de hoeveelheid aan kilometers moeten worden ingeschat die de gebruiker van de leaseauto op jaarbasis zal gaan rijden.

Leaseauto als inkomsten

Voor medewerkers geldt dat een leaseauto door de Belastingdienst wordt beschouwd als ‘loon in natura’. Hierdoor zal je als ondernemer op jaarbasis 25 procent van de cataloguswaarde die voor de leaseauto geldt, moeten bijtellen op het salaris van de betreffende werknemers. Dit gaat op zodra ze meer dan vijfhonderd kilometer met de auto rijden. Het is belangrijk om de werknemers vooraf op de hoogte te stellen van de gevolgen die dit kan hebben op het nettoloon. Dit kan hierdoor namelijk lager uitvallen. Daarentegen hoeven ze zo niet zelf een auto aan te schaffen en evenmin zijn ze verantwoordelijk voor de kosten voor onderhoud en reparaties. Door de voor- en nadelen van zakelijk leasen met de werknemers te bespreken, wordt vanzelf duidelijk of een leaseauto de juiste keuze is.

https://www.autoleaseneenmanszaak.nl/super-deals/volkswagen-caddy-leasen