Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Auto

Zakelijk leasen, voordeliger?

Wanneer je als ondernemer vaak gebruikt maakt van een auto, doe je er verstandig aan om informatie in te winnen over de mogelijkheden. Afhankelijk van de situatie waarin de auto wordt gebruikt, kan het voordeliger zijn om over te stappen op zakelijk auto leasen. Uiteraard hangt dit af van persoonlijke omstandigheden en de hoeveelheid kilometers die je met de auto verwacht te maken. Inzicht in de voor- en nadelen van zowel het zakelijk leasen als aanschaf van een eigen auto brengt opheldering voordat een keuze kan worden gemaakt.

Auto leasen zzp en mercedes vito leasen

Een leaseauto is een auto die je huurt van een leasemaatschappij, zoals Auto Lease Centrale. Je hebt de auto dan niet in eigendom, maar dit heeft tot voordeel dat je niet verantwoordelijk bent voor het onderhoud van de auto. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de leasemaatschappij en hoef je zelf niet bezorgd te zijn over aanvullende, onverwachte onkosten. Ook hoef je niet extra kosten te investeren in de aanschaf van een nieuwe auto. Hiermee kunnen de opstartkosten van een onderneming snel oplopen en met een leaseauto houd je de kosten een stuk lager.

Kilometers bepalen gevolgen

De keuze voor een leaseauto blijft interessant zolang je met voor je onderneming voor minder dan vijfhonderd kilometers per jaar rijdt. Zodra je hierboven komt, krijg je mogelijk te maken met een belasting vanuit de fiscus of kun je juist rekenen op een fiscale bijtelling in geval je een schone auto uitkiest. Ook zijn er speciale regels waar je rekening mee dient te houden met betrekking tot werknemers die via jou als werkgever een auto leasen. Er zal dan op jaarbasis 25 procent van de cataloguswaarde van de leaseauto moeten worden bijgeteld op het salaris. Uiteindelijk houden de werknemers dan netto minder salaris over. Het is verstandig om alle ins-and-outs vooraf goed te evalueren en regelen. Zo kan leasen zeker voordeel bieden.

https://www.autoleasenzzp.nl/