Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Energie

Zonnepanelen kopen?

Welke zonnepanelen heb ik nodig?

Van plan om zonnepanelen te kopen? Zonnepanelen kopen is slim, zeker gedurende de tijd van 2020. Om uw zonnepaneelsysteem te dimensioneren, moet u berekenen hoeveel elektriciteit u gebruikt en wanneer u het gebruikt.

Als richtlijn gebruikt een typisch huis 20 kWh energie per dag. Een 5kW zonnestelsel zou het grootste deel van de stroombehoeften overdag van zo’n huis vervullen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het vermogen van uw hele zonnestelsel is belangrijker dan de grootte of het aantal panelen. Hoe hoger het nominale vermogen van elk paneel (en het werkelijke vermogen), hoe minder panelen u nodig heeft (of hoe meer vermogen u genereert). Als u voldoende dakruimte heeft, is het wellicht voordeliger om goedkopere panelen met een lager rendement te kopen en er gewoon meer van te gebruiken. De panelen in onze beoordelingen van zonnepanelen hebben elk een oppervlakte van ongeveer 1,6 vierkante meter, maar ze variëren in lengte, breedte en vermogen.

KEUZE Tip: Minder zonnepanelen kunnen een snellere installatie betekenen.

Een voorbeeld: u kunt vier Jinko-panelen van 250 W gebruiken die 6,5 m2 dakruimte in beslag nemen om een ​​array van 1000 W te maken. Maar vier 327W Sunpower-panelen zouden hetzelfde totale gebied innemen en een krachtigere 1308W-array vormen (hoewel de Sunpower-panelen u meer zouden kosten).

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De gemiddelde prijs in Australische hoofdsteden voor een 5kW-systeem is € 4100, en zonnetechnologie wordt alleen maar goedkoper.

KEUZE Tip: vergelijk prijzen voor hele systemen, niet alleen individuele panelen.

Hoeveel geld bespaar ik met zonne-energie?

Het duurt ongeveer twee tot zeven jaar voordat een zonnestelsel zichzelf terugbetaalt – daarna kunt u beginnen met het tellen van de besparingen.

Terugverdientijden variëren afhankelijk van waar u woont in Australië. De onderstaande infographic toont gemiddelden voor hoofdsteden.

Heb ik een batterij voor zonne-energie nodig?

Met een thuisbatterij kunt u de elektriciteit opslaan die door uw zonnepanelen wordt opgewekt om ’s nachts of op een bewolkte dag te gebruiken.

Misschien wilt u een systeem overwegen dat batterijopslag omvat; de Tesla Powerwall is de bekendste zonnebatterij, maar er zijn veel andere merken op de markt.

Checklist voor zonnepanelen kopen

  • Beoordeel welke energie u momenteel gebruikt en welke systeemcapaciteit u nodig heeft (en kunt betalen).

  • Controleer of uw dak in de juiste richting staat. Alleen panelen op het noorden zullen hun volledige capaciteit produceren.

  • Zorg ervoor dat er geen bomen, hoogspanningsleidingen of andere structuren in de schaduw van uw dak zijn.

  • Ontdek welke goedkeuring van de gemeente nodig is. In toenemende mate beschikken de gemeenten over personeel om mensen te helpen de beste beslissingen te nemen over zonne-energie.

  • Probeer de terugverdientijd van uw systeem te achterhalen.

  • De omvormer (die gelijkstroom van de panelen omzet in wisselstroom voor uw huis) is een belangrijk onderdeel van het systeem. Zie onze gids voor het kopen van een omvormer voor zonne-energie voor alle details.

  • Als u overweegt een batterij toe te voegen, raadpleegt u onze koopgids voor accu’s voor zonne-energie om de voor- en nadelen hiervan te begrijpen.

  • Ontvang meerdere offertes van Zonnemarkt om ervoor te zorgen dat u een goede deal krijgt en zorg ervoor dat uw installatieprogramma CEC-eaccrediteerd is.

  • Zorg ervoor dat uw Vattenfall zonnepanelen aan de vereiste normen voldoen.

  • Controleer de garantie van uw zonnepanelen (en ken het verschil tussen productgarantie en prestatiegarantie).

Hoe werken zonnepanelen?

Sommige materialen kunnen worden gemaakt om elektriciteit te produceren wanneer er licht op valt; dit wordt het fotovoltaïsche effect genoemd. Zonnepanelen gebruiken dit om energie uit zonlicht om te zetten in gelijkstroom (DC) elektrische energie.

Een inverter-eenheid verandert dit vervolgens in wisselstroom (AC) voor de elektrische circuits van uw huis. Overtollige energie kan worden teruggekoppeld naar het elektriciteitsnet of naar uw eigen batterijopslagsysteem.

Waar zijn zonnepanelen van gemaakt?

De meeste zonnecellen zijn gemaakt van silicium. Zonnepanelen, ook wel modules genoemd, zijn elk gemaakt van verschillende zonnecellen (de meeste in onze test hebben 60 cellen), met elkaar verbonden en ingeklemd tussen beschermglas en een achterplaat. Het hele paneel is meestal surrounde

Meer informatie? Bekijk eens de pagina over zonnepanelen kopen.

Vattenfall Zonnepanelen

Bekijk de bovenstaande video en kom alles tegen over Vattenfall zonnepanelen. Zo kun je goed voorbereid aan de slag met zonnepanelen kopen!

https://zonnepaneelkopen.org