Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Media

Een relatie zoeken via een datingsite

Hedendaags zijn er veel singles die een relatie zoeken of hebben gevonden via een datingsite. Voornamelijk dertigplussers vonden hun weg naar online dating. De groep geeft aan het prettig te vinden om in contact te komen met andere singles via een datingsite om daarna af te spreken in een openbare gelegenheid. Doordat er vaak verscheidende chatsessies vooraf de date gingen kennen beiden personen elkaar al een beetje. De drempel om daarna in het echt af te spreken is vervolgens veel lager. Doordat singles aan elkaar worden gekoppeld aan de hand van wensen en interesses is de kans op een succesvolle date aanzienlijk gestegen.

 

Lexa was onder de Nederlandse singles de meest populaire datingsite met het meeste aantal nieuwe leden. Relatieplanet werd door deze singles echter uitgekozen als beste datingsites. Dit gebeurde eerder dit jaar bij de bekende datingawards. Andere belangrijke datingsites zijn Parship, Pepper en het sinds kort gerebrande EliteDating. Deze datingsite was eerder bekend onder de Naam eDarling.

 

Senioren daten ook steeds vaker online

Het aantal vijftigplussers dat zijn weg heeft gevonden naar datingsites is de laatste jaren explosief gegroeid. Het gemak om thuis contacten te leggen via een online medium heeft er voor gezorgd dat dit de groep singles is die percentueel het meest gegroeid is. Dit is de datingbranche ook niet onopgemerkt gebleven en we zagen de afgelopen jaren veel nieuwe datingsites die zich speciaal op deze ouderen zijn gaan richten. Enkele voorbeelden van datingsites voor senioren zijn: 50liefde, 50plusmatch en datingsite Nieuwe Relatie.

 

Voor verschillende doelgroepen bestaan er dus ook verschillende datingsites. Eigenlijk zien we steeds meer nieuwe datingsites die er voor kiezen een specifieke doelgroep aan te boren. Een sportmaatje, een maatje meer, geloofsovertuiging of dierenliefhebbers. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een datingsite voor!