Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Onderwijs

De juiste studiekeuze

In sommige gevallen weten jongeren direct welke studie ze willen doen. Deze mensen hebben al van jongs af aan een droom en willen hier echt voor gaan. In de meeste gevallen is het interessegebied wat breder en heb je moeite met de beste studie kiezen. Het is moeilijk om te kiezen welke interesses je alleen voor hobby wilt houden en welke je echt graag wilt toepassen in je werk. Bij een studiekeuze zijn meerdere aspecten belangrijk om bij je keuze in overweging te nemen. Denk hierbij aan geld, locatie en ook tijd. 

Begin zelfverzekerd aan een studie 

De meeste jongeren hebben behoefte aan een studiekeuzeadvies. September Advies kan jou hierbij helpen. Zo’n advies kan jou helpen de juiste keuze te maken en niet steeds van studie te moeten wisselen omdat je toch wat anders wilt. Je gaat samen met een specialist in gesprek over waar jouw interesses liggen en welke aspecten jij belangrijk vindt die terug moeten komen in een studie. Zelfs als je totaal geen idee hebt waar jouw interesses liggen zorgt September Advies er voor dat je straks met een gerust hart gemotiveerd aan een studie kunt beginnen. Het zijn toegankelijke en gezellige gesprekken, doordat het jonge specialisten zijn die het gemak van een gesprek vooraan zetten.  

Een studiekeuzeadvies speciaal voor jou 

Voor iedere fase in het studentenleven is September Advies geschikt. Of je nou net klaar bent met een studie en door wilt studeren, gestopt bent met een opleiding en een andere studie wilt gaan doen of net van de middelbare school af komt. Het kan allemaal. Met het studiekeuze advies op zak en goed te ontdekken wat jij écht interessant vind, kan jij beginnen aan een nieuwe leuke studie.  

Ontdek waar jij behoefte aan hebt 

Het kan natuurlijk zo zijn dat je even behoefte hebt aan een break. Dit kan zijn omdat je even wat anders wilt gaan doen dan studeren, of helemaal niet weet wat je wilt studeren en de tijd wilt nemen om te ontdekken wat je leuk vind. Steeds vaker kiezen jongeren er om deze redenen voor om een tussenjaar te doen. Hierin kan je fulltime gaan werken of op reis gaan en ontdekken waar jouw interesses liggen.