Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Printpapier bestellen in vier stappen

Printpapier bestellen in vier stappen

Printpapier wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Daarom is het belangrijk om goed op de volgende zaken te letten bij de aanschaf van printpapier.

1.      De dikte van het printpapier

De dikte van het papier maakt de kwaliteit van het papier. Heel simpel gezegd hoe dikker het papier hoe beter de kwaliteit. Hoe dunner het papier is hoe minder de kwaliteit en daarmee is het in de meeste gevallen ook goedkoper. Dunner papier is vaak ook doorzichtiger waardoor de inkt kan doorlekken naar de andere zijde van het papier, hierdoor is een print snel verpest en daarmee verspil je veel kostbare inkt.

Dik printpapier straalt meer kwaliteit uit en de inkt lekt niet door naar de andere kant. Kijk wel eerst of uw printer geschikt is voor dikpapier. Wanneer dit niet het geval is kan het leiden tot beschadiging aan de printkoppen.

Niet iedere printopdracht heeft dezelfde uitstraling nodig. Een dik rapport hoeft uiteraard niet op dik papier uitgeprint te worden. Een folder daarentegen weer wel!

Bestel het voor u geschikte printpapier. Op allerlei verschillende diktes en formaten beschikbaar.

2.      Wat is het doel?

Voor alle verschillende doelen van een printopdracht zijn en verschillende soorten papier. Bij het printen van een tekstdocument voldoet een standaard 80 grams A4-formaat maar wanneer u bijvoorbeeld foto’s wilt printen kunt u beter kiezen voor speciaal glanzend fotopapier voor het beste resultaat.

En een brochure waar u de aandacht mee wilt aantrekken kan ook beter op een hogere kwaliteit dik papier geprint worden.

3.      Kleur of zwart-wit

Wanneer u iets in kleur wilt uitprinten raden we aan om voor een hogere kwaliteit printpapier te kiezen. Doordat er meer inkt wordt gebruikt met een kleurprint zal het eerder doorlekken. Maar voor printen in zwart-wit voldoet standaard A4 printpapier van 80 gram.

4.      Laser- of inktjetprinter?

Bij gebruik van een inktjetprinter is er speciaal papier waar een dunne coating op is aangebracht dat het uitlopen van de inkt voorkomt. Bij een inkjetprinten wordt gebruik gemaakt van inkt cartridges. Deze zijn vrij prijzig dus bij grootverbruik misschien nadelig.  En voor een laserprinter is het beter om papier met een hogere witheid, gladheid en gewicht te kiezen. Aanbevolen voor intensief gebruik.

Kies voor Valeda

Valeda is gespecialiseerd in alle soorten printpapier alledaags tot speciaal, van wit tot kleur en van lichtgewicht tot zwaar papier. Wij hebben printpapier uit voorraad leverbaar en snel bij u geleverd, thuis of op kantoor.

Voor gratis advies kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs. Wij helpen u graag!

 

 

https://www.valeda.nl/papier/printpapier.html