Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Telefonie

Zo plaats jij een iPhone 13 pro screen protector

Wanneer je net een nieuwe telefoon hebt gekocht, dan wil je natuurlijk dat deze zo goed mogelijk is beschermt tegen val, stoot en waterschade. De eerste stap om dit te kunnen doen, is door een screen protector te plaatsen. Dit zorgt er namelijk voor dat je beeldscherm niet kan beschadigen en ook bij een eventuele val is beschermd tegen barsten. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het repareren van het touchscreen van je nieuwe iPhone 13 pro niet bepaald goedkoop is. Het plaatsen van een iPhone 13 pro screen protector is in principe vrij eenvoudig zelf uit te voeren. Wil je zelf aan de slag? Dan hebben wij hieronder een stappenplan voor je, waarmee je stap voor stap je eigen screen protector kunt plaatsen.

 

Reinig het scherm van het toestel

Voordat je ook maar hoeft na te denken over hoe je de iPhone 13 pro screen protector gaat plaatsen, is het eerst zaak om ervoor te zorgen dat het scherm vet- en stofvrij is. Dit kun je doen met het meegeleverde doekje, zodat je zeker weet dat het op de juiste manier gebeurt. Wanneer dit is gedaan, is het tijd om voorzichtig de screenprotector tevoorschijn te halen. 

 

Verwijder de folie van de iPhone 13 pro screen protector

Is je scherm goed schoon? Dan is het tijd om het folie van de iPhone 13 pro screen protector te verwijderen. Er zit namelijk een extra folie op, die de plaklaag van de protector beschermd. Zorg er uiteraard wel voor dat je zeker weet dat je scherm goed schoon is. Wanneer je namelijk de folie te vroeg verwijderd, dan kan het zijn dat er stof op gaat zitten en dat wil je natuurlijk ten koste van alles proberen te voorkomen. Dus ben je er klaar voor om de screenprotector op je telefoon te plaatsen? Dan mag de beschermfolie worden verwijderd.

 

Het plaatsen van de screen protector

Wanneer alle bovenstaande stappen zijn uitgevoerd, is het tijd om de screen protector daadwerkelijk te gaan plaatsen. Dit doe je door de protector zo netjes en recht mogelijk op je telefoonscherm te leggen, maar nog niet vast te drukken. Zo heb je namelijk nog te mogelijkheid om hem te verschuiven waar nodig. Zit hij recht, dan mag je hem daadwerkelijk vast gaan plakken. Hoe je dit doet, vertellen we je in de volgende stap.

 

Het vastplakken van de protector

Heb je de screen protector goed uitgelijnd op je beeldscherm liggen, dan is het tijd om hem vast plakken. Dit doe je door vanaf de onderkant te beginnen, zodat er geen lucht onder kan komen. Dit kun je doen door voorzichtig vanaf onder naar boven te werken. Merk je dat er toch belletjes ontstaan, haal de protector dan weer los en begin waar voorzichtig vanaf de onderkant van het toestel.

 

Maak de protector schoon

Wanneer de screen protector goed zit en er geen belletjes meer onder zitten, is het tijd om het andere doekje die wordt meegeleverd te gebruikt om de protector schoon te maken. Aangezien je deze meermaals met je handen hebt vastgepakt, zullen er meerdere vingerafdrukken zichtbaar zijn. Als je dit hebt gedaan, ben je klaar en is je telefoonscherm beschermt tegen krassen en barsten!