Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Telefonie

Een sim only mobiel abonnement kan vaak goedkoper

Nederland kent een groot aantal providers voor mobiele telefonie die ieder op hun beurt weer een breed aanbod aan abonnementen hebben. Omdat deze abonnementen tegenwoordig niet meer alleen over bellen en sms’en gaan, maar ook data, oftewel internet, zien consumenten vaak door de bomen het bos niet meer. Want welk abonnement past nu het beste bij jouw bel- en internetgedrag? Moet je bijvoorbeeld kiezen voor unlimited data, of heb je voldoende aan één Gigabyte per maand? Voor een unlimited data abonnement betaal je al snel 25 á 35 euro per maand terwijl je voor één Gigabyte minder dan een tientje betaalt. Zonde dus als je betaalt voor unlimited terwijl je per maand nooit meer dan enkele honderden MB’s data gebruikt.

Wat is jouw mobiel verbruik?

Het beste inzicht in je bel- en dataverbruik krijg je door eens naar de verbruiksspecificaties van de afgelopen maanden te kijken. Bij iedere provider kun je deze gegevens inzien door in te loggen in je persoonlijke account op de website of via de app.

Vind het abonnement dat bij je past

Blijkt uit deze gegevens dat je veel minder verbruikt dan de bundels waarvoor je betaalt? Of komt het juist regelmatig voor dat je meer dan de bundel verbruikt en moet je daarvoor extra betalen? Dan is het wellicht verstandig om eens naar een ander abonnement te kijken. In beide gevallen kun je namelijk veel goedkoper uit zijn als de bel- en databundels meer aansluiten bij jouw verbruik.

Sim only vergelijken

De website KiesZeker.nl biedt diverse vergelijkingstools waarmee je kunt besparen op je vaste lasten. Zo is er ook een vergelijkingstool voor mobiele abonnementen. Deze vergelijkt de sim only abonnementen van alle Nederlandse mobiele providers. Geef hier op hoeveel belminuten en hoeveel data (MB’s) je maandelijks nodig denkt te hebben en de vergelijker laat je direct de abonnementen zien die bij jouw verbruik passen. Tevens kun je aangeven of je voor je data een snelle 4G verbinding wilt of dat je de langzamere variant 3G voldoende vindt. Gebruik je bijvoorbeeld alleen Whatsapp en doe je verder niets met data op je mobiel, dan is 3G voldoende en vaak een veel goedkopere optie. Verstuur je echter regelmatig foto’s en video’s of kijk je onderweg YouTube of Netflix? Dan is 4G een must.

Bellen met Whatsapp en Skype

Als je overigens eigenlijk altijd belt met Whatsapp of Skype, dan heb je wellicht helemaal geen belbundel nodig. Dit is namelijk bellen via internet en gaat dus via je databundel. En als je dan wel een keer via de traditionele manier belt, dan betaal je dat gewoon per seconden of per minuut. Goedkoper dan iedere maand te betalen voor een belbundel waar je slechts af en toe een paar minuten van gebruikt.