Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Beauty en verzorging

Kaak- en kincorrecties

Tegenwoordig is plastische chirurgie niet zo raar meer. Waar het eerst nog een taboe was, zijn mensen er nu juist heel open over. Zo lopen er steeds meer mensen rond met bijvoorbeeld lipfillers of andere cosmetische ingrepen. Bij de Orfeokliniek kun je tegenwoordig ook terecht voor chirurgische kaak- of kincorrecties. 

 

Kaakcorrectie

Los van het feit dat sommige mensen vinden dat hun kaak niet mooi staat, kan een afwijkende kaakstand ook problemen geven. Voorbeelden van zulke problemen zijn moeite hebben met praten, kauwen en slikken. Bij volwassenen is een chirurgische kaakcorrectie nodig om de afwijkende kaakstand te behandelen. Zo een behandeling duurt vaak ongeveer anderhalf jaar. Deze bestaat uit een orthodontische voor- en nabehandeling. De voorbehandeling duurt ongeveer een jaar. In deze periode worden er twee op elkaar passende tandbogen gemaakt. Hierna vindt de kaakoperatie plaats welke gevolgd wordt door een orthodontische nabehandeling. 

Kincorrectie

Mannen en vrouwen die een ver terugliggende of juist naar voren stekende kin hebben, kunnen hier erg onder lijden. Een unieke behandeling bij de Orfeokliniek kan deze verhoudingen in het gezicht herstellen: de Brons-Mulié-methode. Bij deze methode laat de computer van tevoren zien wat het verwachtte resultaat zal zijn. Daarnaast is dit een relatief eenvoudige ingreep, je zult er geen littekens aan overhouden. 

Zo een behandeling houdt het volgende in: een consult waarop een uitgebreide documentatie volgt. Vervolgens maakt de computer een analyse van het te behandelen gezicht en genereert het een predictiefoto waarop het resultaat te zien is. Daarna stelt de behandelaar het behandelplan op en bespreekt deze met de patiënt. De volgende stap is de operatie en hierna vindt er alleen nog documentatie en nacontroles plaats. 

 

Operaties vinden bij de Orfeokliniek altijd plaats onder narcose. Vaak kun je dezelfde dag nog naar huis. Hierbij krijg je speciale instructies mee om het genezingsproces zo spoedig mogelijk te laten verlopen.