Je zou denken dat appelmoes maken vrij eenvoudig is. Schil, klokhuis en hak wat appels fijn. Doe ze in een pan met wat water en suiker als je van zoete appelmoes houdt. Verwarm het tot het kookt, zet het vuur laag en laat het sudderen tot de appels zacht genoeg zijn om gemakkelijk gepureerd te worden. Pureer ze, zeef het sap als je van heldere appelmoes houdt en bewaar het in potten. Makkelijk toch? Nou misschien niet zo erg… Toen ik voor het eerst probeerde zelf appelmoes te maken, heb ik het behoorlijk verprutst. De smaak was goed, maar mijn eindproduct leek meer op appelsap dan op iets anders! Dus vandaag gaan we kijken naar enkele veelgemaakte fouten bij het maken van appelmoes …. Het niet goed schillen en snijden van je appelsJe bent enthousiast over het maken van appelmoes! Omdat je je een pro voelt, besluit je de appel voor appelmoes gewoon te schillen en te snijden. Slecht idee! Het schillen van appels, ook bekend als het verwijderen van het steeltje, is belangrijk omdat het helpt om bruin worden en papperige appelmoes te voorkomen. Het maakt het ook makkelijker te gebruiken in recepten zoals appelmoes, waarbij de appelmoes in het appelmoes mengsel wordt gebakken. Je appelmoes te vroeg bewaren.Dit is waarschijnlijk de meest gemaakte fout bij het maken van appelmoes. De beste manier om je appelmoes te bewaren is in potten in de koelkast of in de vrieze. Maar wat gebeurt er als je de ene dag appelmoes maakt en je bent de volgende dag klaar om het op te eten? Het is geen goed idee om het te lang in de koelkast te bewaren, want dan bederft het. Als je het te lang bewaart, zal het bederven en zal je appelmoes slecht smaken. Het beste is om te maken wat je nodig hebt en de rest in potten in de vriezer te zetten. Je kunt ook een dubbele partij maken en dan een deel van de appelmoes invriezen, zodat je wat klaar hebt staan wanneer je het nodig hebt. Of je kunt altijd extra saus maken voor de volgende keer!
|
Goed artikel? Deel hem dan op:
Gerelateerde berichten:
- Engelen op de begraafplaats? Een bijzondere ontmoeting op de dodenakker Regelmatig bezoek ik begraafplaatsen. Het is daar vaak minder doods en somber dan je zou verwachten. Soms kom je...
- Dashcam kopen in Nederland, waar en waarom? Wat is dat nou, zo’n dashcam? En waarom rijden zoveel mensen er tegenwoordig mee? Je ziet de filmpjes steeds vaker op internet of TV; idioten...
- Grafmonumenten en uitvaarten: wat is er anders? Begrafenissen en creamties op afstand Ongetwijfeld weet u dat alles anders is sinds het begin van de coronacrisis. Geen handen schudden, afstand houden en niet...
- Zorgeloze IT voor bedrijven Ontwikkelingen in je bedrijf gaan razendsnel. Veel van die ontwikkelingen hebben te maken met het digitaliseren van processen. We willen sneller, beter en efficiënter. Zeker...
- Wonen in Twente met jahnig ter braak makelaars Enschede Kom wonen in het prachtige Twente Alleen een echte Twentenaar begrijpt de schoonheid van de regio Twente in het oosten van het land. Maar wij...
- Een cocktailbar huren: mijn beste idee ooit! Wat te doen, wat te doen? Mijn verjaardag zat er aan te komen en originele ideeën had ik niet. Toch wilde ik mijn verjaardag op...