|
Duurzaamheid is erg belangrijk in de wereld. Elk jaar speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol. Steeds meer mensen lezen zich in, over het begrip. Op het moment dat zij zich hebben ingelezen, erkennen zij het belang. Zo kiezen veel mensen veel vaker voor 2e-hands kleding of duurzamere producten. Zo wordt plastic, veel vaker vervangen voor bamboe. Niet alleen bij normale producten speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol. In de voedingssector is duurzaamheid ook een steeds belangrijkere rol. Er wordt veel meer gelet op de productie en de consumptie van voedsel. In deze blog, lees je welke veranderingen er plaats zijn gevonden in de voedingssector.
Minder afval geproduceerdDe overheid steunt bedrijven bij een duurzame voedselproductie. Bij de voedselproductie ontstaat vaak afval, wat erg belastend kan zijn voor het milieu. De overheid vindt het belangrijk om bedrijven in dit proces te ondersteunen, zodat het milieu zoveel mogelijk beschermd wordt. De productie van voedsel staat bij aan 20% tot 35% van de milieubelasting. Dit komt door het afval en alle broeikasgassen.
Het eten van minder vleesEr wordt gestimuleerd om minder vlees te eten. Veel mensen kiezen er dan ook voor om vegan te worden. Op het moment dat je vegan bent, zal je geen vlees meer eten. Er wordt gestimuleerd om geen vlees meer te eten, omdat vlees nogal belastend kan zijn voor het milieu. Vlees is een product dat er milieubelastend kan zijn, op het moment dat het bereid wordt. Er wordt daarom vaak aangeraden om te kiezen voor voeding met een keurmerk van “dierenwelzijn of eerlijke handel”
Fair trade keurmerkEen duurzaam aspect is de fair trade. Fair trade is een kenmerk dat de productie op een eerlijke wijze heeft plaatsgevonden. Voor de productie zijn er eerlijke en open afspraken gemaakt tussen koper en verkoper. Ook weet de koper, precies waar de grondstof of voeding vandaan komt. In Nederland is het de stichting Max Havelaar of verschillende marktpartijen, die controleren of het fair trade keurmerk op de verpakking wel waar is.
Dit was het dan. De blog die jou uitleg gaf over de duurzame voeding met betrekking tot de voedingssector. Ben je zelf ook bezig om steeds duurzamer te leven? |
Goed artikel? Deel hem dan op:
Gerelateerde berichten:
- Afvallen met biologisch sap Net als talloze andere mensen ben je misschien op zoek naar een gezond en effectief programma voor gewichtsverlies dat ongecompliceerd en niet veeleisend is. Als...
- Welke soorten spareribs zijn er allemaal? Spareribs, ze zijn er in verschillende soorten. We hebben het dan niet over het verschil tussen de supermarkt of bij de slager, maar echt van...
- Originele chocoladegeschenken om de dag van de verpleging te vieren Op 12 mei vierden we de Dag van de Verpleging 2022. Meer dan ooit beseffen wij hoe belangrijk de verplegingssector voor onze samenleving is. De...
- De lekkerste noten voor een gezonde levensstijl Wanneer je noten in grote voordeel verpakking inkoopt scheelt dit je een hoop tijd en nadenk werk. Wanneer je bijvoorbeeld bij de noten groothandel je...
- Do’s en dont’s bij het eten van oesters Heb je het over een échte delicatesse, dan heb je het over oesters. Vaak durven allen fijnproevers zich eraan te wagen. Dat is zonde,...
- De voordelen van online Broodjes bestellen Technologie heeft de manier waarop we bijna alles doen veranderd, van de manier waarop we communiceren tot de manier waarop we winkelen. Tegenwoordig kun je...















