Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Autos en Motoren

Wat te overwegen voordat je een auto wrap neemt

Je koopt een auto maar eigenlijk vind je de kleur niet mooi of wellicht ben je de kleur zat die nu op de auto zit en kan je nergens autolak op maat bestellen. Gelukkig is daar een mooie oplossing voor. Je kan namelijk je auto personaliseren en van kleur veranderen met een car wrap. Er zijn een aantal factoren te overwegen bij het kiezen van een wrap voor de auto. Je kan het zo gek maken als dat je wilt maar je moet daarbij wel rekening houden met een aantal punten en daarbij goed nadenken over je wrap, omdat het namelijk best duur kan zijn. In deze blog worden er een aantal punten besproken die je moet overwegen wanneer je een auto wrap wilt. 

Volledig of gedeeltelijk 

Het kan zijn dat je de kleur van je auto wel mooi vind, maar dat sommige delen van je auto net niet de kleur hebben die je zou willen. Of wellicht vind je de kleur van de auto niet mooi of is de kleur wellicht vervaagd. Voor beide zijn er oplossingen dus is het verstandig om na te denken wat je precies zou willen. Een volledige carwrap bedekt het volledige voertuig voor een mooi en wellicht opvallend effect. Volledige wraps kunnen ook volledig worden aangepast met zowel afbeeldingen als tekst. Ook wanneer je een bedrijfsauto hebt kan dit aangepast worden aan de hand van de eisen van een bedrijf. 

Gedeeltelijke car wraps bedekken alleen de gewenste delen van de auto. Dit kan de motorkap, zijkanten, achterkant en of het dak. Over het algemeen is dit dan ook een goedkopere optie dan een volledige carwrap. Dit is dan ook een goede optie voor nieuwe bedrijven die een paar afbeeldingen of tekst op een auto willen. Het is ook ideaal voor mensen die niet beschikken over een groot budget. 

Kleuren en highlights

Als je eenmaal hebt besloten wat je wilt wrappen dan kan je gaan nadenken over de kleur. Wil je wellicht het uiterlijk van de auto veranderen of wil je een merklogo en contactgegevens op de auto? Denk ook goed na of dat je kiest voor een effen kleur of voor highlights. 

Egale kleuren zijn ideaal voor het volledige veranderen van het uiterlijk van een auto. Bedrijven die auto wraps doen hebben dan ook een kleurenwaaier, waar je op kan zien welke wrap je mooi vindt en welke goed bij de auto zou passen. 

Highlights kunnen worden gebruikt om de aandacht te trekken op een bedrijfslogo, diensten en/of contactgegevens. Door dit soort afbeeldingen en/of teksten op je auto te plaatsen heb je een goede manier om een bedrijf te promoten. Wraps zijn gelukkig ook weer makkelijk om eraf te halen. Stel dat een bedrijfslogo is aangepast, dan kan je dit gemakkelijk laten verwijderen en de nieuwe bedrijfslogo erop laten zetten. 

Carwrap laten zetten

Je wilt absoluut geen krassen of beschadigingen aan je auto tijdens de carwrap en dus is het belangrijk dat je de carwrap bij een bedrijf laat zetten die er veel verstand van heeft en ook veel ervaring heeft. Contact het bedrijf als je vragen hebt, zodat je zeker weet wat het proces gaat zijn. Een carwrap laten zetten is dan ook niet goedkoop dus heb je alle recht op antwoorden op je vragen. Ga ook naar de website van het bedrijf waar je het wilt laten doen en kijk naar de recensies. Als zij geen recensies hebben, dan kan je altijd op Google kijken voor de recensies. Vraag ook van te voren hoeveel het gaat kosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer de wrap er al op zit. 

Maak zelf ook een lijstje met wat je wilt, wat je budget is, welke kleur (met wellicht ook voorbeelden), etc. Zo kan het bedrijf jou het beste en snelst helpen. 

 

https://www.autolakopmaat.nl/